Minister Hugo de Jonge.
Volledig scherm
Minister Hugo de Jonge. © ANP

Met gratis test uit eten of naar bios: ‘Versneld onze vrijheden terug’

Nederlanders met een negatieve coronatest op zak kunnen vanaf eind deze maand of begin juni naar een restaurant of bioscoop. Een meerderheid in de Tweede Kamer gaat zeer waarschijnlijk akkoord met deze toegangstesten, als ze voorlopig maar gratis blijven.

4 reacties

 • F.J.H. Lelivelt

  5 maanden geleden
  Als je getest moet worden bij uit eten gaan dan ga ik daar niet heen
 • Elly van Son

  5 maanden geleden
  Al die maanden van de strenge Coronamaatregelen werd verondersteld en gezegd dat vaccinatie nodig was om te versoepelen. Straks moet je -als je bent gevaccineerd- alsnog een negatieve sneltest laten zien wil je toegang krijgen tot restaurants, festivals etc. Dat is belachelijk. Worden we echt voor gek versleten? Elly van Son, Tilburg.
 • M.H.J. Verhoeven

  5 maanden geleden
  Ben 100%voor coronapaspoort. Je geeft tenminste 70% vd bevolking weer de gelegenheid tot gebruik van maatschappelijke voorzieningen. Wel gratis test toestaan. Niet willen laten vaccineren houdt ook in, dat het langer voor je gaat duren voor je aan museumbezoek etc. kunt deelnemen.
 • Jose Hermes

  5 maanden geleden
  Ik vind dat de test gratis moet zijn. Waarom extra betalen om ergens naar binnen te mogen? Het is wat mij betreft allemaal al duur genoeg. Kijk naar musea, pretparken etc. Ook voor een zoek aan een cafe zou je niet getest hoeven worden. Hoeveel jongeren gaan niet van de ene naar de andere kroeg? En als ze dan nog zouden moeten betalen, kunnen we net zo goed de kroegen op slot laten, want dan komt er geen mens.