Leerlingen van het Amsterdams Lyceum dragen een mondkapje tijdens de inloop van de les.
Volledig scherm
Leerlingen van het Amsterdams Lyceum dragen een mondkapje tijdens de inloop van de les. © ANP

Middelbare scholen mogen weer helemaal open

Middelbare scholen mogen vanaf 31 mei weer alle leerlingen tegelijkertijd naar de les laten komen. Het kabinet heeft besloten dat de verplichting om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden, wordt losgelaten op de scholen. Dat betekent dat leerlingen de laatste weken van dit schooljaar weer met elkaar in de klas zitten.

2 reacties

 • Frans-Jozef van Roosmalen

  5 maanden geleden
  Ik weet niet of het onderwijs wél gebaat is bij het feit dat ze nu volledig open mogen. De ontstane achterstanden worden in zes weken echt niet meer ingelopen en ook bij het sociale aspect plaats Ik vraagtekens. De scholieren werken nu in kleinere groepen én krijgen daardoor individueel méér aandacht en ook het standpunt van niet gevaccineerde leerkrachten, valt te begrijpen. Nog dagelijks belanden er mensen op de IC. We zijn nog lang niet van dit virus verlost en jeugd kan dit nog overdragen
 • R Spiessens

  5 maanden geleden
  Wie gaat er controleren of leerlingen 2x per week een zelftest doen? Mag volgens mij niet van wet privacy.
 1. Driekwart van onderwijspersoneel wil 1,5 meternorm niet voor zomer loslaten
  PREMIUM

  Driekwart van onderwijs­per­so­neel wil 1,5 meternorm niet voor zomer loslaten

  De wens van het kabinet om het voortgezet onderwijs, als het virus het toelaat, al vóór de zomer volledig te heropenen zonder de 1,5 meter afstand valt verkeerd bij schoolmedewerkers. Die vrezen voor de veiligheid van docenten en voor lesuitval. Maar is dat terecht? ,,Corona is vreselijk als je oud of kwetsbaar bent, maar schoolpersoneel behoort niet tot de risicogroep en kinderen al helemaal niet.”