Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) staan de pers te woord over het nieuws dat misdaadverslaggever Peter R. De Vries is neergeschoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) staan de pers te woord over het nieuws dat misdaadverslaggever Peter R. De Vries is neergeschoten. © ANP

Na aanslag op De Vries rijst vraag: wat nu? Maar de smaken dreigen wel beetje op te raken

analyseNa de aanslag op Peter R. de Vries krijgt minister Ferd Grapperhaus (Justitie) de wat-moet-er-nu-gebeuren-vraag als blijkt dat dit een gerichte moordpoging was uit criminele hoek. En dat is geen gemakkelijke: de oplossingen raakten na de moord op advocaat Derk Wiersum al op.

0 reacties

  1. Zo reageert de wereld op het neerschieten van Peter R. de Vries: ‘Dit is angstaanjagend’

    Zo reageert de wereld op het neerschie­ten van Peter R. de Vries: ‘Dit is angstaanja­gend’

    De brute moordaanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries slaat in de hele wereld in als een bom. Regeringsleiders, ministers, parlementariërs en prominente internationale journalisten hebben het geweld tegen de Nederlandse journalist scherp veroordeeld.. ,,Hij was een paar jaar geleden erg aardig voor mij toen ik met een verhaal bezig was. Ik hoop van harte dat hij het haalt”, twittert een Amerikaanse journalist van The New Yorker.