Nieuwe dierenwet legt bom onder veehouderij en houden huisdieren

VIDEOKonijnen en vogels mogen vanaf 2023 mogelijk niet meer in een hok of kooi worden gehouden. Dat is het gevolg van een nieuwe dierenwet, die vorige week geruisloos is aangenomen door de Eerste Kamer. Minister Carola Schouten (Landbouw) zit ermee in haar maag.

4 reacties

 • Marjo Hendriks

  4 maanden geleden
  Dit wetsvoorstel is belachelijk. De mensen die huisdieren hebben houden ervan. Maar ook vee houders en boeren zijn aan hun dieren gehecht en fokkers die hun dieren kweken zijn de meesten die kontact willen houden met hun cliënten hoe het met het dier gaat. Waar zijn jullie in Den-Haag mee bezig. De kwekers fokkers hun liefhebberij en hun bezigheden ontnemen.
 • hans willemse

  4 maanden geleden
  helemaal mee eens, dieren eenzaam opsluiten is verschrikkelijk want zij moeten kunnen bewegen, rennen, graven, zwemmen e.d.
 • Theo Cuypers

  4 maanden geleden
  Met aangepaste regels is dit een prima plan. De intensieve veehouderij,20.000 varkens in een schuur, is absurd en zou niet mogen.Konijnen eenzaam in een hoik. wachtend op Kerstmis is eveneens erg wreed.Dieren zijn levende wezens met gevoel en de mensheid heeft al genoeg om zeep geholpen in het dierenrijk. Biggen in de blubber, kan niet mooier, Prima plan.
 • B.L. Leenders

  4 maanden geleden
  Dit is typisch doorslaan, “alle eendjes zwemmen in het water”. Het standpunt om goed vóór dieren te zijn en dieren niet bewust leed aanbrengen, daar is iedereen voor! Maar natuurlijk gedrag houdt ook gevaar in. De wolf eet het schaap of klein http://kind.De vos eet de kippen of konijnen. De mug steekt de mens. Nee, die mag je niet doodslaan. Honden lopen vrij en katten ook. Burenruzies!!!! Ganzen mogen overal vliegen (vliegtuigramp en geen oogst). Geen eigen vrijlopende kippen, want natuurlijke vijan