Omikronmutant mogelijk al breder verspreid in Nederland: ‘Zorgwekkende variant’

VIDEOMet een quarantaineplicht en strenge controles hoopt het kabinet de nieuwe virusvariant buiten de deur te houden. De kans is echter reëel dat de omikronmutant al vaker voorkomt dan vastgesteld. En dat kan om zwaardere lockdownrestricties vragen. 

1 reactie

  • Mine-cher

    1 jaar geleden
    En weer wordt de aandacht weggehaald bij dit zwabberende beleid. Kwestie Zuid-Afrika komt onze overheid wel heel goed uit. Kunnen ze het daarop gooien.Wanneer het vaccin zijn werking verliest. Deze variant was er nog niet. Zuid-Afrika heeft het in het begin stadium gemeld.China niet.Wanneer de experts in zuid- Afrika aangeven ( zij hebben tenslotte al wat cijfers) Dat je nagenoeg niet ziek wordt.Ben geen complotdenker. Maar zet toch mijn vraagtekens bij kwestie zuid-afrika.
  1. Onderzoek trekt harde conclusies over verzamelen data door landmacht tijdens corona

    Onderzoek trekt harde conclusies over verzamelen data door landmacht tijdens corona

    Een onafhankelijke commissie trekt harde conclusies over de eenheid van de landmacht die tijdens de pandemie informatie over de impact van corona verzamelde en analyseerde. Voor de activiteiten van de eenheid ‘was geen juridische grondslag en dat is voor de krijgsmacht ontoelaatbaar’, schrijft de commissie onder leiding van Harm Brouwer, voormalig voorzitter van het college van procureurs-generaal.