Yola Hopmans, fractieleider van de VVD in Rheden, ligt onder vuur vanwege uitspraken over het slavernijverleden die ze deed in de Volkskrant.
Volledig scherm
PREMIUM
Yola Hopmans, fractieleider van de VVD in Rheden, ligt onder vuur vanwege uitspraken over het slavernijverleden die ze deed in de Volkskrant. © gemeente Rheden

Ophef na uitspraken VVD-leider: ‘Niet vergeten dat slavernij ook veel welvaart heeft gebracht’

Fractieleider Yola Hopmans van de VVD in het Gelderse Rheden oogst een storm van kritiek op uitspraken die ze over het Nederlandse slavernijverleden deed. Zo zei ze dat we ‘niet moeten vergeten dat de slavernij ons ook veel welvaart heeft gebracht’. De Rhedense VVD-fractie neemt daarvan openlijk afstand, Hopmans maakt excuses.

  1. Waarom het nooit meer goed komt tussen Vera en Khadija
    podcast

    Waarom het nooit meer goed komt tussen Vera en Khadija

    De nieuwe en de vorige Tweede Kamervoorzitter kregen het deze week aan de stok, nadat in het geheim een onderzoek naar klachten over Khadija Arib (PvdA) bleek te zijn uitgevoerd. De ruzie ging gepaard met felle beschuldigingen, maar wat gebeurde en nou achter de schermen? En terwijl die twist de gemoederen bezig heeft gehouden, is een nog explosiever dossier in de laatste fase: Johan Remkes komt woensdag met zijn bevindingen over de stikstofcrisis.