Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, tijdens een debat.
Volledig scherm
Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, tijdens een debat. © ANP

Prijsplafond op energie: gemiddeld gezin hoeft niet meer dan 290 euro per maand te betalen

De energierekening van burgers gaat vanaf 1 november omlaag. Een huishouden dat een gemiddelde hoeveelheid gas en stroom gebruikt is dan 290 euro per maand aan energie kwijt.

6 reacties

 • L Zevens

  5 dagen geleden
  Er is voor mij geen enkele motivatie meer om apparaten op gas te vervangen door elektrische. Mijn gasverbruik zit al onder het gemiddelde, maar mijn stroomverbruik niet doordat ik vaker elektrisch ben gaan koken. Dit is een slecht uitgedachte regeling. Gelukkig zit ik niet in zo'n moderne, gasloze wijk. Sorry voor alle Groningers, jullie zijn alweer de pineut.
 • N. Stroo Vendeville

  5 dagen geleden
  Prijsplafond Gas €1,50/m3 oké, maar €0,70/kwh is veel te hoog, dat moet naar €0,30/kwh of €0,35/kwh. Heb zelf altijd al gecalculeerd.
 • Marion Van de Wouw

  6 dagen geleden
  Misschien ook handig om de wintertijd af te schaffen! Lijkt me voor de energiekosten ook beter!
 • Clemens Veraa

  6 dagen geleden
  Wat betekent dat voor iedereen die geen gas heeft? Krijgen die alleen de elektra “vergoeding”? Word je gelijk “gestraft” voor het hebben van een warmtepomp. Kun je niet beter afspreken dat je een bepaalde hoeveelheid energie met korting krijgt?
 • Ivo Huisman

  6 dagen geleden
  Wat gaat er met de verlaging van de energiebelasting gebeuren , blijft die ? Of gaat die weer terug in de staatskas , of is het weer een koekje van eigen deeg , voor diegene die onder de 290 euro zitten. F.Huisman