Volledig scherm
poetin © ap

Rusland noemt leugen Zijlstra ‘nepnieuws’

De Russische ambassade in Nederland heeft van zich laten horen na de bekentenis van minister Halbe Zijlstra dat hij het verhaal over de vermeende expansiedrift van Poetin nooit zelf heeft gehoord. Volgens een verklaring van de ambassade worden de ‘agressieve bedoelingen van Rusland aanhoudend gepropagandeerd in de Nederlandse publieke opinie’. ,,Dat is de hele reden achter dit verhaal over de vermeende ontmoeting tussen minister Zijlstra en president Poetin.”

De ambassade vindt dit aanmatigend, aangezien Rusland in Nederland vaak wordt gezien als bron van desinformatie. ,,De Nederlandse autoriteiten komen voortdurend met dergelijke ongegronde verklaringen.” 

De media krijgen ook een veeg uit de pan van de ambassade, omdat het verhaal van ‘iemand met oververhitte verbeelding’ werd verspreid. ,,Zonder dat daar enig bewijs voor nodig is. Is dat geen voorbeeld van nepnieuws gericht tegen ons land?”

De ambassade schrijft verder dat ze geen oordeel geven over Zijlstra’s leugen. Dat noemen zij een binnenlandse aangelegenheid.

  1. Arie Slob over bacteriële infectie: het had anders kunnen aflopen
    PREMIUM
    Video

    Arie Slob over bacteriële infectie: het had anders kunnen aflopen

    Dit is de zevende aflevering van de interviewserie Vissen met Jan, waarin politiek verslaggever Jan Hoedeman elke week met een politicus praat over leven en politiek. Deze week: minister Arie Slob van Onderwijs. Hij wilde met zijn vrouw en de vouwwagen op pad, maar een bedreigende bacteriële infectie hield dat tegen. Slob over zijn terugkeer in Den Haag. ,,Tijdens de kabinetsformatie begon het bij mij te kriebelen.’’