Demissionair premier Mark Rutte tijdens een persconferentie.
Volledig scherm
Demissionair premier Mark Rutte tijdens een persconferentie. © ANP

Rutte: Dit is een aanslag op de vrije journalistiek

De aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. is ‘schokkend en niet te bevatten’, zei demissionair premier Mark Rutte zojuist. ,,Een aanslag op een moedige journalist en daarmee een aanslag op de vrije journalistiek die zo wezenlijk is voor onze democratie, voor onze rechtsstaat en onze samenleving.” 

 1. LIVE | RTL-baas: ‘Peter vecht nog steeds voor zijn leven’, ‘Aangehouden Pool wordt in thuisland gezocht’
  Play

  LIVE | RTL-baas: ‘Peter vecht nog steeds voor zijn leven’, ‘Aangehou­den Pool wordt in thuisland gezocht’

  De verdachten die gisteravond zijn gearresteerd voor de moordaanslag op Peter R. de Vries zijn een Pool(35) uit het Gelderse Maurik en een Nederlander (21) die in Rotterdam woont, maar ook een adres heeft in Tiel. De twee werden al kort na de schietpartij klemgereden en aangehouden op de A4. Op de plek in de Lange Leidsedwarsstraat waar de De Vries werd neergeschoten blijft het bijna 24 uur na de aanslag een komen en gaan van mensen die met een bos bloemen hun medeleven willen uiten en hun gedachten willen delen. Volg hier alle ontwikkelingen rondom de aanslag op Peter R. de Vries.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.