Rutte door het stof om te snelle versoepelingen: ‘Een inschattingsfout, excuses daarvoor’

VIDEODemissionair premier Mark Rutte gaat door het stof voor de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Toen wilde Rutte niet reflecteren op de koerswijziging van het kabinet. ,,Excuses’’, zegt Rutte nu. ,,Dat was geen goede persconferentie van ons.’’ Hij zegt dat het kabinet een ‘inschattingsfout’ heeft gemaakt door eind juni de meeste coronaregels te laten varen. 

3 reacties

 • Fons de Jong

  3 maanden geleden
  Hij blijft een draaikont. Man geef toch een keer toe, dat fout zat. Toon een keer balken en beken nou een keer gewoon. Dat is pas menselijk.
 • Jozef Kouwenberg

  3 maanden geleden
  Goed van Rutte en de Jone deze excuses. Ze hadden kunnen weten met beetje logisch nadenken dat hier problem van zouden komen. Niet te min deze snelheid whaooo. Maar aan de andere kant de jeugd (onze toekomst) mag toch ook echt wel zelf een beetje nadenken en dat een vaccine niet binnen 24 uur werkt. Gelukkig zijn er vele verstandig geweest en thuis gebleven. De mensen die long covid gaan krijgen wens ik veel sterkte toe.
 • Stan van de Wouw

  3 maanden geleden
  Gewoon opstappen na de zoveelste blunder Het wordt hoog tijd Als deze blunders in het bedrijfsleven worden gemaakt lig je er al lang op staande voet uit.