Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) bij de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen. 

Fotograaf: Brunopress/ Robert Meerding
Volledig scherm
Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) bij de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen. Fotograaf: Brunopress/ Robert Meerding © Brunopress

Rutte zegt sorry en De Jonge wijst de schuldige aan

PodcastEen sorry en een boel nederigheid, dat liet premier Mark Rutte zien tijdens de laatste persconferentie over corona. Minister Hugo de Jonge daarentegen gaf kritiek op ongevaccineerden. En dat allemaal in de aanloop naar een debat waarin het omstreden 2G aan de orde komt. 

  1. Fel debat over plannen Rutte IV: coalitie belooft koopkrachtreparatie, voorzitter krijgt veel kritiek
    TERUGLEZEN

    Fel debat over plannen Rutte IV: coalitie belooft koopkracht­re­pa­ra­tie, voorzitter krijgt veel kritiek

    De tegenvallende koopkracht van ouderen wil de nieuwe coalitie wel repareren. Maar verder geeft Rutte IV nog weinig toe, ondanks felle oppositiekritiek op zorgbesparingen en de Groningse gaswinning. Ondertussen krijgt Kamervoorzitter Vera Bergkamp het verwijt te passief te opereren. Lees hieronder ons liveblog terug van dag één van het debat over de regeringsverklaring.