Volledig scherm
Frans Timmermans. © EPA

Timmermans reageert op bekritiseerd reclamespotje SP: ‘Kom met eigen ideeën’

De SP zou met eigen ideeën moeten komen voor de Europese Unie, in plaats van modder te gooien naar anderen. Dat zei PvdA'er Frans Timmermansvandaag in het lijsttrekkersdebat voor de Europese verkiezingen van Nieuwsuur. Timmermans reageerde op een campagnespot van de SP, met daarin een op hem lijkend personage genaamd Hans Brusselmans.

In het spotje, waar vorige week kritiek op kwam, droomt 'Brusselmans' hardop van één Europese staat, en doet hij zich te goed aan taarten met vlaggen van diverse lidstaten erop. 

Heel grappig vond Timmermans de karikatuur niet, gaf hij aan. ,,We hebben bij de PvdA geleerd dat linkse partijen en humor... dat wringt nog wel eens. Dat vind ik hier ook wel.‘’

Hij vindt dat de SP zich op andere dingen moet focussen. ,,Kom eens met ideeën, in plaats van met modder naar mij te gooien.''

  1. Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

    Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

    Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, laat zich in een nieuw essay kritisch uit over de Nederlandse omgang met abortus en euthanasie. Ook beklaagt hij zich over de moderne vrouw die volgens hem verwoed een carrière nastreeft en daardoor nauwelijks meer kinderen krijgt. Op internet zijn de woedende reacties niet van de lucht. Baudet zelf is zich van geen kwaad bewust en noemt de berichtgeving ‘tendentieus'.