Demissionair minister De Jonge (Volksgezondheid) en premier Rutte bij het coronadebat in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
Demissionair minister De Jonge (Volksgezondheid) en premier Rutte bij het coronadebat in de Tweede Kamer. © ANP

Tweede Kamer wil terrassen uitzonderen van QR-plicht, krappe steun voor kabinetsplan

Een Kamermeerderheid wil dat er géén coronatoegangsbewijs komt voor terrassen. Een motie daarover kan rekenen op voldoende steun. De verplichte QR-code komt er wél voor alle binnenhoreca, theaters, festivals en professionele sportwedstrijden: daarvoor is krappe steun van VVD, D66, CDA, PvdA en fractie-Den Haan.

1 reactie

 • Henk Koedijk

  1 jaar geleden
  Het is onverantwoord om uitzonderingen te maken op het nieuwe beleid voor gebruik van de QRpas. Denk nu toch eens na. Dit land gaat kapot op het maken van uitzonderingen op het beleid . Dat is ook de basis geweest van het toeslagenbeleid. Moeten we de 2e Kamer nog serieus nemen. Op deze manier stemt steaks niemand nog op een politieke groepering.
 1. Tweede Kamer: Minder ogen op iPads en smartphones om ‘onzichtbare pandemie’ te stoppen
  bijziendheid

  Tweede Kamer: Minder ogen op iPads en smartpho­nes om ‘onzichtba­re pandemie’ te stoppen

  Kinderen en jongvolwassenen moeten meer naar buiten en het aantal schermuren tot een minimum beperken om ernstige bijziendheid te voorkomen. Daarin moeten scholen en gemeentes meer verantwoordelijkheid nemen, vindt de Tweede Kamer. SP, GroenLinks en Partij van de Arbeid willen onderzoeken of een nieuwe wet mogelijk is. Andere partijen vinden dat er spoedig meer buitenspeellocaties moeten komen.