Huisartsen en GGD's krijgen extra voorraden van het AstraZeneca-vaccin zodat zij hun patiënten eerder de tweede prik kunnen geven.
Volledig scherm
Huisartsen en GGD's krijgen extra voorraden van het AstraZeneca-vaccin zodat zij hun patiënten eerder de tweede prik kunnen geven. © REUTERS

Tweede prik AstraZeneca kan eerder worden gezet

Mensen die hun eerste prik met het AstraZeneca- vaccin hebben gekregen, hoeven geen twaalf weken te wachten op de vervolgprik. Huisartsen en GGD’s krijgen de komende weken extra voorraad van het vaccin zodat zij hun patiënten eerder kunnen oproepen voor de tweede vaccinatie.

  1. Teruglezen | Facebook laat theorie over herkomst virus weer toe
    CORONAVIRUS

    Teruglezen | Facebook laat theorie over herkomst virus weer toe

    Bijwerkingencentrum Lareb heeft tot nu toe 16 meldingen over de zeldzame bijwerking van trombose in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes na vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin binnengekregen. Twee mensen overleden. Over deze bijwerkingen na een Janssen-vaccin kreeg Lareb nog geen meldingen. Toch stopt België met het gebruik van Janssen-vaccin bij mensen van 40 jaar en jonger. Aanleiding is de dood van een gevaccineerde vrouw in een Belgisch ziekenhuis. Dit liveblog is gesloten. Het nieuwe liveblog vind je hier.