Wilders met zijn advocaten Geert-Jan en Carry Knoops.
Volledig scherm
Wilders met zijn advocaten Geert-Jan en Carry Knoops. © ANP

Wilders stuurt aan op staken proces, hof wil eerst ongelakte stukken zien

LIVE TWITTERHet gerechtshof in Amsterdam wil inzage in een aantal ongelakte ambtelijke stukken van het Openbaar Ministerie, om op basis daarvan te kunnen bepalen of het ‘minder minder-proces’ tegen Geert Wilders door kan gaan. Volgens de advocaat van de PVV-leider, Geert-Jan Knoops heeft toenmalig minister van Justitie en Veiligheid er bij het OM op aangedrongen Wilders te vervolgen. 

 1. Rutte: ‘Corona is bezig aan comeback’, 6 risicoregio’s nemen extra maatregelen
  LIVE

  Rutte: ‘Corona is bezig aan comeback’, 6 risicoregio’s nemen extra maatrege­len

  Voor veel mensen is het coronavirus sinds het begin van de zomer een ver-van-mijn-bedshow geworden. Toch is het onverstandig en zelfs gevaarlijk om de regels los te laten, waarschuwde premier Mark Rutte vanavond op een ingelaste persconferentie. ,,Het virus is bezig met een comeback. De situatie is zorgelijk”, stelt de premier, die vanavond een dringende oproep deed aan ‘jong en oud’: ,,Neem de basisregels weer in acht.” Een nieuwe lockdown, zoals Nederland in maart onderging, is volgens minister De Jonge ‘gelukkig nog heel ver weg’.
 2. OM eist wederom boete van 5000 euro tegen Wilders om ‘minder Marokkanen’-uitspraak

  OM eist wederom boete van 5000 euro tegen Wilders om ‘minder Marokkanen’-uit­spraak

  Het Openbaar Ministerie heeft na een slotpleidooi van liefst 8 uur (!) een boete geëist van 5000 euro in het hoger beroep tegen Geert Wilders. Het OM vindt dat de PVV-leider met zijn gewraakte uitspraak heeft aangezet tot haat en discriminatie. De advocaat-generaal gelooft niet dat Wilders eigenlijk criminele Marokkanen zou hebben bedoeld. ,,Dat vergt wel erg veel lenigheid, zeker van de tv-kijker.”