Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Thierry Baudet (FVD) en Rob Jetten (D66)  tijdens de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen, het debat na de Troonrede op Prinsjesdag.
Volledig scherm
Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Thierry Baudet (FVD) en Rob Jetten (D66) tijdens de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen, het debat na de Troonrede op Prinsjesdag. © ANP

Woede om WOII-uitspraken Baudet in Tweede Kamer, ook Rutte kritisch

joodse organisatiesDrie Joodse organisaties vinden het terecht dat de fracties van D66 en GroenLinks gisteren de Algemene Politieke Beschouwingen tijdelijk hebben verlaten, nadat FvD-leider Thierry Baudet opnieuw een vergelijking maakte tussen de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging enerzijds, en het coronabeleid van de regering anderzijds. ,,Het is gewoon gruwelijk. Heel veel joden in Nederland kregen hier gisteren een misselijk gevoel van“, stelt Centraal Joods Overleg. Forum voor Democratie is zich van geen kwaad bewust.

  1. Indrukwekkend Holocaust Namenmonument met 102.000 stenen uit Rossumse fabriek van Rodruza
    PREMIUM

    Indrukwek­kend Holocaust Namenmonu­ment met 102.000 stenen uit Rossumse fabriek van Rodruza

    ROSSUM/AMSTERDAM - Hij was getroffen door wat het Holocaust Namenmonument in Amsterdam met mensen doet. Zondag was een bijzonder indrukwekkende dag voor Ivo Würzner, algemeen directeur van baksteenproducent Rodruza. De bakstenen waaruit het monument is opgebouwd, zijn gemaakt in de steenfabriek van Rodruza in Rossum. ,,Ik zag het monument voor het eerst in volle glorie, dat was heel spannend.”