Volledig scherm
Bryan Smeets loopt juichend weg na zijn goal voor De Graafschap tegen Ajax: 1-1. © ANP

Ajax wacht pikant laatste uitduel: bezoek aan De Graafschap

Ajax staat een pikant laatste uitduel in de eredivisie te wachten. De Amsterdammers spelen zondag 28 april op De Vijverberg tegen De Graafschap. De wedstrijd begint om 14.30 uur, zo laat het concept-programma voor het nieuwe eredivisieseizoen zien.

De wedstrijd is pikant, omdat De Graafschap in 2016 de Amsterdammers met een 1-1 gelijkspel van de landstitel afhield. Het was de laatste speeldag en bij winst zou Ajax kampioen zijn, maar door de gelijkmaker van Bryan Smeets miste Ajax de titel. Omdat PSV op bezoek bij PEC Zwolle wel wist te winnen (1-3), ging de schaal naar Eindhoven. De Graafschap degradeerde alsnog via de nacompetitie, maar keert komend seizoen terug in de eredivisie.

Na die terugkeer werd de Doetinchemse club via Twitter gefeliciteerd door Ajax, dat de wedstrijd uit 2016 nog niet was vergeten. 'We kunnen onze borst weer natmaken!', schreef de club. De Graafschap bleek daarna voorspellende gaven te bezitten. 'Volgend jaar laatste wedstrijd bij ons doen?', schreef de club als antwoord.

Die 'wens' is nu dus ingewilligd. Overigens speelt zowel De Graafschap als Ajax daarna nog een wedstrijd: de Amsterdammers spelen een week later nog thuis tegen FC Utrecht, terwijl De Graafschap dan de Gelderse derby uit tegen Vitesse speelt.