Volledig scherm
Steven Bergwijn © BSR Agency

Bergwijn richt zijn blik eerst op Oranje

De slag om de handtekening van PSV'er Steven Bergwijn (21) barst waarschijnlijk pas los na het toernooi om de Nations League.

De aanvaller verklaarde gisteren dat hij zich eerst focust op het Nederlands elftal en daarna de zaken op een rijtje zet. Onder meer Tottenham Hotspur, Internazionale en Ajax willen hem graag van PSV overnemen en hebben inmiddels gesproken met de zaakwaarnemer van Bergwijn. Van een officieel bod aan het adres van PSV is nog geen sprake en de club kan dus nergens op reageren. De komende dagen kan Bergwijn zich nog meer in de kijker spelen, als hij bij Oranje tenminste veel speeltijd krijgt.

Romero

Bergwijn is een vrijwel zekere vertrekker bij PSV, net zoals dat geldt voor Maxi Romero. De spits en PSV tellen na achttien teleurstellend verlopen maanden hun knopen. Romero is inmiddels via zijn zaakwaarnemer Roly Zarate officieel benaderd door zijn vorige club Vélez Sarsfield om terug te keren.

Dit zou op huurbasis kunnen, maar PSV moet dan nog wel een akkoord met de Argentijnen zien te bereiken. Ook op deze kwestie kan de club niet reageren, omdat er geen officieel bod ligt en de het balletje via Romero en Zarate aan het rollen is gebracht.

PSV liet afgelopen week Lennerd Daneels vanuit Jong PSV vertrekken naar RKC. Hij was transfervrij en had geen perspectief meer in Eindhoven. PSV heeft de 20-jarige Kristófer Kristinsson op het oog om hem te vervangen. Hij speelde vorig seizoen bij Willem II en kon niet tot overeenstemming komen over een nieuw contract.

  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’
    FC UTRECHT - PSV

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.