Volledig scherm
© Thomas Bakker

Boxtelaar Armando Obispo: Nieuweling op het PSV-trainingskamp

Waar Jorrit Hendrix vijf jaar geleden bij het winterse trainingskamp van PSV bijna nieuweling en benjamin tegelijk was, geldt dat nu voor Armando Obispo.

Net als Hendrix in 2013 is hij nu erbij als linkspoot voor de defensie. De 18-jarige verdediger is voor de eerste keer mee met de A-selectie, maar is wel twee maanden ouder dan aanvaller Cody Gakpo die er in de zomer al bij was. ,,Een prachtige ervaring. Ik train al wat langer mee bij PSV en nu dus ook op trainingskamp. Dit is een mooie kans om mezelf te laten zien. Over het definitief doorschuiven, is nog niks gezegd. Dat ligt aan mezelf en hoe ik me presenteer. Dan hoop ik dat het er een keer van gaat komen."

Compliment

Geduld heeft Obispo wel, getuige zijn contractverlenging van eind vorig jaar bij PSV. ,,Dat andere clubs interesse hadden, zie ik maar als een compliment. Ik wil eerst het traject bij PSV afmaken en hier mijn doel bereiken. We hebben nu met Cody, Donyell Malen, Mauro Junior en Maxi Romero een flinke groep jonge spelers uit 1999, dus ik hoef me zeker niet alleen te voelen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eindhovens 'Chucky en Guti'-shirt valt goed in de smaak in Mexico

    Eindhovens 'Chucky en Gu­ti'-shirt valt goed in de smaak in Mexico

    De Japanse serie Dragon Ball Z was een inspiratie voor Hirving Lozano en Érick Gutiérrez, tijdens hun recente galavoorstelling met PSV bij ADO Den Haag. De ruime 0-7 zege en vooral het gebaar waarmee Lozano en Gutiérrez na een schitterende goal hun vriendschap vierden, sprak tot de verbeelding. Het was voor de momenteel in Eindhoven woonachtige studente Laura Zonnenberg op haar beurt een inspiratie om een shirt te ontwerpen.