PSV-shirts worden in de toekomst gebruikt in het ziekenhuis.
Volledig scherm
PSV-shirts worden in de toekomst gebruikt in het ziekenhuis. © PSV

Brainport-partners en PSV doneren 150 ongebruikte shirts aan kinderafdelingen in ziekenhuizen

Door het vroegtijdig beëindigen van het seizoen hadden PSV en de Brainport-partners van de club veel shirts over. De club heeft samen met Philips, VDL, High Tech Campus, Jumbo en ASML besloten om deze te doneren aan de kinderafdelingen van vier grote ziekenhuizen in Zuidoost-Nederland. 

Van de ongebruikte 150 shirts was relatief eenvoudig een operatiehemd te maken. Dat is inmiddels gebeurd bij Wildenberg Ynformal Mode in Eindhoven. Kinderen die een medische ingreep moeten ondergaan, kunnen daardoor vanaf nu in het ziekenhuis in een PSV-shirt van een van hun favoriete spelers geopereerd worden. 

De club heeft daarnaast enkele duizenden flessen frisdrank geschonken aan de Voedselbank in Eindhoven. Door het niet uitspelen van het afgelopen seizoen was er nog een voorraad aanwezig. De leiding van de club wilde niet dat dit verspild zou worden en heeft in overleg met de horeca-expoitanten en Coca Cola de Voedselbank gekozen als bestemming. 

  1. Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisakkoord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisak­koord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Mohamed Ihattaren heeft in een vlog van Youtuber Brahim Lakhal gereageerd op het onlangs gesloten salarisakkoord bij PSV. De hele spelersgroep moet het de komende periode met minder loon doen. ,,Ik wil zo snel mogelijk weer voetballen met fans. Als dat ten koste gaat van een beetje salaris, dan ga ik daar zeker mee akkoord. Mij maakt het niet zoveel uit”, zo gaf de 18-jarige middenvelder aan.