Érick Gutierrez bij de training van PSV.
Volledig scherm
Érick Gutierrez bij de training van PSV. © BSR Agency

Chivas ziet Gutiérrez zitten, maar zijn doel blijft om bij PSV door te breken

Het Mexicaanse Club Deportivo Guadalajara (Chivas) wil PSV-middenvelder Érick Gutiérrez graag verleiden tot een terugkeer naar zijn thuisland Mexico. De 24-jarige ‘Guti’ laat de interesse voor wat die is en wil slagen in Eindhoven. Dat schrijft het betrouwbare Mexicaanse medium Marca Claro, dat de Mexicanen van PSV de afgelopen jaren nauwgezet volgde. 

‘Guti’ baalt ervan dat hij onder de vorige trainer Mark van Bommel niet is doorgebroken bij PSV. Net op het moment dat hij de stap naar een basisplek echt leek te zetten, kreeg hij een blessure aan zijn hand. Daarna raakte hij zijn positie in het elftal weer kwijt en moest hij regelmatig genoegen nemen met een rol op het tweede plan. Gutiérrez heeft zich nooit negatief uitgelaten over Van Bommel en liet naar buiten toe altijd weten zich te willen voegen naar de wensen van de coach. Dat hij niet het volle vertrouwen heeft gevoeld, is evenwel geen geheim. Overigens slaagde Gutíerrez er ook onder Ernest Faber niet in om een hoofdrol op te eisen. 

In 2018 kwam de Mexicaan naar Eindhoven en leek hij samen met Hirving Lozano een van de sterren in de eredivisie te kunnen worden. Na een overrompelend begin liep het anders, al is ‘Guti’ ook nooit helemaal uit beeld verdwenen. Zijn verdedigende capaciteiten werden regelmatig in twijfel getrokken en tegelijkertijd liet hij aan de bal niet meer zien wat hij in de beginfase bij PSV nog wel deed. 

  1. Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisakkoord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisak­koord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Mohamed Ihattaren heeft in een vlog van Youtuber Brahim Lakhal gereageerd op het onlangs gesloten salarisakkoord bij PSV. De hele spelersgroep moet het de komende periode met minder loon doen. ,,Ik wil zo snel mogelijk weer voetballen met fans. Als dat ten koste gaat van een beetje salaris, dan ga ik daar zeker mee akkoord. Mij maakt het niet zoveel uit”, zo gaf de 18-jarige middenvelder aan.