Volledig scherm
Phillip Cocu vorige maand in De Kuip, waar Jan Wouters hem feliciteert met een 1-3 zege. © ANP Pro Shots

Cocu over PSV: 'Op tachtig procent spelen? Daar hebben wij de kwaliteiten niet voor'

PSV is nog niet bezig met het incalculeren van een landstitel en wil gewoon wedstrijden winnen, bleek vrijdag opnieuw. In navolging van algemeen directeur Toon Gerbrands sprak ook trainer Phillip Cocu over het behoud van focus en wil hij de blik op de eerstvolgende wedstrijd houden. 

De voorsprong van tien punten heeft binnen zijn ploeg nog niet gezorgd voor euforie, net zoals aan het begin van het seizoen nog sprake was van geloof in eigen kunnen toen de resultaten tegenvielen. ,,Wij hebben niet de kwaliteiten om tegen een ploeg als Willem II op tachtig of negentig procent te gaan spelen. Dan gaat het hem niet worden."

Zaterdagavond ontmoeten de Eindhovenaren in Tilburg het geplaagde Willem II, waar deze week trainer Erwin van de Looi opstapte. ,,Ik kan alleen afgaan op wat ik lees, maar op mij maakte hij als trainer altijd een goede indruk en ik denk ook dat hij het zeker niet slecht gedaan heeft."

Schorsing

Cocu gaf aan dat zijn ploeg zich deze week vooral op het eigen spel heeft gericht. ,,Er is een trainerswissel geweest en dan is het altijd afwachten welk effect dat op een team en de manier van spelen heeft", aldus de coach. ,,Wat we precies kunnen verwachten, is dus nog niet helemaal duidelijk." Cocu mist Hirving Lozano en Jorrit Hendrix wegens een schorsing. 

Hoe Cocu de vervanging van Hendrix invult, wilde hij nog niet zeggen. Het inschuiven van Derrick Luckassen is een mogelijkheid, maar hij kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een systeem met Gastón Pereiro op 'tien' en Marco van Ginkel en Bart Ramselaar achter hem. In dat geval start Mauro Júnior waarschijnlijk op rechts. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement