Volledig scherm
Luuk de Jong in gesprek met ESPN. © Rik Elfrink

De Jong hoeft niet weg en lacht bij PSV met Lozano: 'Mijn focus ligt hier'

,,Ik ben met PSV bezig en heb een contract tot 2020", zei Luuk de Jong dinsdagavond na de training van PSV in de Verenigde Staten. 

Hij ging in op de interesse van Club América, dat hem wil hebben maar nog niet het door PSV verlangde bedrag betaalde. De Jong is er niet rouwig om. ,,Mijn focus ligt nu bij PSV en voor mij is er niks nodig om dat te veranderen. In de toekomst is alles mogelijk en wie weet kan ik ooit nog een mooie stap maken. Voor nu wil ik hier presteren." 

Chucky

De Jong lacht in Eindhoven veel met Chucky Lozano. ,,Chucky is geweldig. Hij heeft een hele goede invloed op de groep, met een dosis humor en ik mag hem graag. Hopelijk kan hij zo belangrijk blijven voor het team. Het is een prima jongen ook om buiten het veld mee om te gaan." Lozano hoorde in Mexico dat De Jong werd gekoppeld aan een stap naar zijn thuisland, maar De Jong kon hem geen bevestiging geven. 

PIttig

Het trainingskamp van PSV in Florida verloopt qua stemming anders dan de lange oefensessie tijdens afgelopen zomer, toen de spelers meer gespannen leken. De Jong: ,,We hadden toen net een pittig seizoen gehad, waarin we de titel misliepen. Het lukte toen even niet meer en na een slechte start is alles nu anders."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement