Volledig scherm
Denzel Dumfries schiet PSV in de slotfase naar de winst tegen FC Groningen. © Lars Smook

De Jong opgelucht na tiende zege PSV: ‘Deze moest van heel ver komen’

PSV sloeg zaterdagavond wederom toe in de slotfase van een wedstrijd. Dit keer was FC Groningen de pineut. Aanvoerder Luuk de Jong reageerde voor de camera van FOX Sports opgelucht na de tiende eredivisiezege op rij. ,,Deze moest van heel ver komen.”

Hekkensluiter FC Groningen bleef zeker de eerste helft eenvoudig overeind tegen koploper PSV, dat matig speelde. De Jong herkende zijn team niet. ,,Het was zeker niet goed vandaag. Tot de goal van FC Groningen zijn we onszelf niet. Gelukkig reageren we snel en maken we snel die 1-1. Anders komen zij ook weer met veel zelfvertrouwen de kleedkamer uit.”

Opluchting

De opluchting was groot bij de spits van PSV. ,,Ik weet niet wat het vandaag was. We leggen teveel risico in ons spel, waardoor zij makkelijk druk op ons konden zetten. We speelden slap en verloren duels. Lekker dat Dumfries hem dan nog maakt. We hebben het vaak moeilijk gehad hier, dus ik ben blij dat we de drie punten binnen hebben.”

Ondanks dat PSV woensdag nog in de Champions League in actie kwam, ziet aanvoerder De Jong dat zijn teamgenoten en hij fit zijn. Het optreden tegen Tottenham Hotspur had volgens hem zeker niet te maken met het mindere spel in het Hoge Noorden. ,,Natuurlijk, de Champions League vergt energie. Maar we zijn fit genoeg om verder te gaan. We kunnen gewoon veel beter, vooral dan de eerste helft. Nogmaals, drie punten is een verbetering ten opzichte van vorig jaar.”

  1. PSV gaat Europa uit met nieuwe wanprestatie
    PREMIUM

    PSV gaat Europa uit met nieuwe wanpresta­tie

    PSV heeft gisteravond met een kater afscheid genomen van het internationale toneel in dit seizoen. Niet met de vooraf al bijna ingecalculeerde tien punten en wat teruggewonnen prestige, maar met een gelijkspel tegen het matige Rosenborg. De Noren hadden na 120 pouleduels van 48 teams in de Europa League als enige ploeg nul punten verzameld. In het Philips Stadion hielden ze PSV op 1-1 en dat was opnieuw een regelrechte wanprestatie van de Eindhovenaren.