Volledig scherm
Ibrahim Afellay. © BSR Agency

De rentree van Ibi Afellay in tien foto's

Hij zat al met enige regelmaat bij de PSV-selectie, speelde al een aantal keer mee in oefenduels en zaterdagavond gebeurde dan eindelijk waar hij en de PSV-fans al zolang op hoopten: de officiële rentree van Ibrahim Afellay bij PSV. Bij de stand van 4-0 in een zorgeloze wedstrijd bracht Mark van Bommel ‘Ibi’ acht minuten voor tijd binnen de lijnen. Een fotoserie.

Hij móést bijna wel, Mark van Bommel. Bijna gedurende de hele tweede helft zong de PSV-aanhang haar aanvoerder toe. Met teksten als ,,Wij willen Ibi zien!” en ,,Mark, wakker worden!” was het signaal duidelijk. De trainer van PSV gehoorzaamde.

Volledig scherm
Ibrahim Afellay mocht na een uur spelen onder luid applaus warmlopen. © BSR Agency

In minuut 82 was het zover: de eerste officiële minuten van Ibrahim Afellay in PSV-shirt sinds december 2010. Het was bovendien zijn eerste competitieve duel sinds december 2017.

Volledig scherm
Een laatste woordje van trainer Mark van Bommel. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
‘Ibi’ kreeg bij zijn rentree direct de aanvoerdersband om z'n arm in naam van Denzel Dumfries. © ANP Sport
Volledig scherm
Terug op het veld, met de bekende lach. © BSR Agency
Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
Ibrahim Afellay of PSV during PSV - Fortuna Sittard NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency

Inclusief blessuretijd deed Afellay een minuut of tien mee. Na afloop was hij vooral dankbaar. ,,Ik heb er echt geen woorden voor. Kippenvel. Dit was een heel emotioneel moment”, zei hij.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
  1. PSV schiet op korte termijn niets op met het wegsturen van de directie
    PREMIUM
    ANALYSE

    PSV schiet op korte termijn niets op met het wegsturen van de directie

    Het is ongekend onrustig bij PSV. Een zondag met on-Eindhovense taferelen zal deze week nog een tijd nadreunen in het Philips Stadion. Door de verslechterde resultaten en het eerdere ontslag van clubicoon en trainer Mark van Bommel is de druk op de directie van PSV nóg groter geworden. Supporters riepen in en na het thuisduel met FC Twente opnieuw om het vertrek van technisch manager John de Jong en ook algemeen directeur Toon Gerbrands moest er weer aan geloven.