Derrick Luckassen (rechts), hier samen met Jeremy Doku van Anderlecht.
Volledig scherm
Derrick Luckassen (rechts), hier samen met Jeremy Doku van Anderlecht. © BELGA

Derrick Luckassen wil niet terug naar PSV: ‘Voel me daar niet thuis’

Derrick Luckassen wil na dit seizoen niet meer terug naar PSV. De verdediger heeft in een interview met De Telegraaf laten weten zich ‘niet thuis te voelen’ in Eindhoven. Dit seizoen speelde hij voor het Belgische Anderlecht, waaraan PSV hem voor een seizoen had verhuurd. 

De Belgische competitie zit er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid op en Luckassen heeft nu laten weten niet terug te gaan naar PSV, waar hij nog een tweejarig contract heeft. Anderlecht moet uiterlijk op 31 mei besluiten of de koopoptie op de verdediger wordt gelicht. Gebeurt dat niet, dan zal Luckassen dus een nieuwe club moeten vinden om zijn wens gestalte te kunnen geven. Die club zal dan wel het bedrag moeten betalen dat PSV in gedachten heeft. De Eindhovenaren zullen hopen om in ieder geval nog enkele miljoenen voor Luckassen op te strijken. 

PSV betaalde in 2017 ongeveer 5 miljoen euro voor Luckassen, die overkwam van AZ. Vorig jaar verdween hij na de thuiswedstrijd in het Champions League-tweeluik met FC Basel ineens volledig van het toneel bij PSV, waar hij vanuit de basis ineens bij Jong PSV meetrainde. Luckassen rekende dat toenmalig trainer Mark van Bommel zeer zwaar aan en wilde per se weg. Anderlecht bood toen uitkomst.