Dit kan PSV verwachten van het nog immer zoekende Sporting Portugal

Een vaste klant in Europa, die altijd op de befaamde jeugdopleiding terug kan vallen. Maar ook een club die zoekende is na een roerige transferzomer en het ontslag van trainer Marcel Keizer. Dat is wat PSV vanavond in de Europa League zo’n beetje kan verwachten van Sporting.

Nummer 3 van Portugal

Historisch gezien is Sporting Clube de Portugal de nummer drie van de Primeira Liga, achter Benfica en Porto. De club waar Cristiano Ronaldo doorbrak, speelt sinds 1934 onafgebroken op het hoogste niveau en werd achttien keer kampioen. De laatste titel dateert echter alweer van 2002; Sporting werd vorig seizoen niet geheel verrassend derde, op ruime afstand van Benfica en Porto. Toch bleef Sporting vorig seizoen niet zonder prijs; de ploeg won beide bekertoernooien.

  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’
    FC UTRECHT - PSV

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.