Volledig scherm
Denzel Dumfries viert zijn winnende goal. © ANP Pro Shots

Dolblije Dumfries: ‘Dit zijn de lekkerste goals’

,,Dit zijn de lekkerste goals. Heerlijk om de winnende te maken”, zei een dolblije Denzel Dumfries na FC Groningen-PSV. 

Zijn 1-2 was goud waard voor PSV, dat in de slotfase weer met drie punten wegging. Zo onderhand is dat geen toeval meer. ,,Ik voel me fit en voel me goed en doe er veel aan om ook fit te zijn. Een van mijn kwaliteiten, is dat ik vaak gas kan geven. Als ik dat niet doe, mag je me op de vingers tikken.”

Ook Dumfries voelde al snel na het eerste fluitsignaal dat het een moeizame avond kan worden, maar hield vertrouwen. ,,Je weet dat wij de kwaliteiten hebben om het om te buigen. Iedereen heeft zijn eigen rol en ik moet daarbij energie geven aan het team. Donyell, Steven, Chucky en Gastón moeten we aan de bal zien te krijgen, zij moeten het voetballend doen. Ik moet gas geven, duels pakken. Dat is denk ik een van mijn kwaliteiten en ook om dat over te brengen aan het team.” 

Mentaals

Had PSV na de reeks van wedstrijden fysiek een probleem in Groningen? ,,Fysiek kunnen we het wel aan”, dacht Dumfries. ,,Het is meer iets mentaals denk ik. We moeten iedere wedstrijd klaar zijn om 100 procent te geven. Vandaag lukte dat niet en ik weet niet zo goed hoe dat komt.” In de slotfase denderde hij over de rechterkant naar de goal van Sergio Padt en scoorde hij, tussen de benen van de doelman door. ,,Iedereen maakte in de kleedkamer grapjes dat het een voorzet was, maar op dat moment dacht ik ‘blijf rustig’. Niet te hard schieten en kijken waar het gaatje komt. Op een gegeven moment gingen de benen open. De hoek waarvan ik kwam, was lastig. Ik dacht ik wacht gewoon en schiet hem tussen de benen. Het was volle bak gas geven en scoren.” 

  1. PSV biedt ruim 7 miljoen euro op linksback Patrick van Aanholt uit Den Bosch

    PSV biedt ruim 7 miljoen euro op linksback Patrick van Aanholt uit Den Bosch

    PSV schakelt na de bijna afgeronde transfer van Steven Bergwijn snel door en heeft een bod van ruim 7 miljoen euro gedaan op Patrick van Aanholt (29). De linksback uit Den Bosch is topkandidaat om de Eindhovense club per direct te versterken, al houdt PSV ook de lijn naar Ricardo Rodríguez nog altijd open. Van Aanholt wil heel graag terug naar PSV en hoopt dat zijn huidige club Crystal Palace en de Eindhovenaren tot een vergelijk komen.