Volledig scherm
PREMIUM
Donyell Malen. © BSR Agency

Donyell Malen: binkie en boer tegelijk

Met zijn vijfklapper tegen Vitesse was Donyell Malen dé man van het eredivisieweekend. Een boer en een binkie tegelijk, die zijn roes almaar weet te verlengen. 

Op een paar honderd meter van de Waddenzee ligt in de kop van Noord-Holland een fraai wedstrijdveld van natuurgras. Zestien jaar geleden stond een schelm van een jaar of vier op die plek regelmatig langs de lijn met een bal aan de voeten, wachtend op een kans om eindelijk mee te mogen doen met de grotere jongens. Nadat de jeugdtrainer van voetbalvereniging Succes uit Hippolytushoef zijn zegen gaf, volgde voor de knaap een heel bijzondere levensreis. Afgelopen weekend was er in de droomvlucht van de nog maar 20-jarige Donyell Malen een voorlopig nieuw hoogtepunt in de vorm van vijf eredivisiegoals voor PSV in één wedstrijd. Weer een climax, nadat hij vorige week Oranje met een goal op het goede spoor had gezet tegen de Duitsers.  

  1. De trainer van PSV maakt zijn eigen spelregels voor het taxeren van een crisis
    PREMIUM

    De trainer van PSV maakt zijn eigen spelregels voor het taxeren van een crisis

    Crisis? Welke crisis? Wanneer PSV-trainer Mark van Bommel na een nieuw echec in Emmen zijn verhaal over zijn ploeg doet, is de urgentie niet of nauwelijks voelbaar bij zijn woorden. Nou ja, soms een klein beetje dan. Als het gaat om de Europese uitwedstrijden tegen LASK Linz (4-1 verlies, red.) en Sporting Portugal (4-0 verlies, red.) erkent hij dat het ‘ronduit slecht’ was wat PSV daar liet zien. ,,Op een aantal fases na.”