Dumfries over tactisch plan PSV: ‘We kiezen onze momenten zorgvuldig uit’

VideoAjax mocht dan wel meer balbezit hebben dan PSV, de Eindhovenaren kwamen er af en toe op de counter gevaarlijk uit. En dat was precies het plan van PSV. ,,We hebben veel snelheid voorin, het zou raar zijn als we dat niet zouden gebruiken”, stelde Denzel Dumfries na de 1-1 in Eindhoven. 

,,Wij weten wat we doen, we zijn heel gevaarlijk in de omschakeling en kiezen onze momenten zorgvuldig uit. We hielden het goed dicht en probeerden er gevaarlijk uit te komen. En we loeren op onze kansjes”, stelde Dumfries verder nog. 

De rechtsback kon leven met het gelijkspel, maar was toch niet helemaal tevreden. ,,Een beetje. Het is denk ik wel een terechte uitslag, maar als je nog een vies goaltje meepikt, zou dat wel lekker zijn natuurlijk.”

Volledig scherm
Denzel Dumfries in duel met David Neres. © BSR Agency
  1. De trainer van PSV maakt zijn eigen spelregels voor het taxeren van een crisis
    PREMIUM

    De trainer van PSV maakt zijn eigen spelregels voor het taxeren van een crisis

    Crisis? Welke crisis? Wanneer PSV-trainer Mark van Bommel na een nieuw echec in Emmen zijn verhaal over zijn ploeg doet, is de urgentie niet of nauwelijks voelbaar bij zijn woorden. Nou ja, soms een klein beetje dan. Als het gaat om de Europese uitwedstrijden tegen LASK Linz (4-1 verlies, red.) en Sporting Portugal (4-0 verlies, red.) erkent hij dat het ‘ronduit slecht’ was wat PSV daar liet zien. ,,Op een aantal fases na.”