Denzel Dumfries voor de microfoon van FOX Sports.
Volledig scherm
PREMIUM
Denzel Dumfries voor de microfoon van FOX Sports. © ANP Sport

En nu de slag om de tv-miljoenen: ‘bevroren’ eindstand wel of niet meetellen?

Wat gebeurt er met de tv-gelden in het betaald voetbal na het afgebroken seizoen 2019-2020? In de eerste divisie maken de clubs deze week al hun keuze, waarna de eredivisie aan de beurt is.

Clubs in het betaald voetbal staan na de afwikkeling van hun seizoen opnieuw voor een belangrijke keuze. Op korte termijn moeten ze een knoop doorhakken bij de verdeling van zo’n 87 miljoen euro aan tv-gelden voor het nieuwe voetbaljaar. In de eerste divisie moeten alle clubs uiterlijk vrijdag aan de Coöperatie Eerste Divisie aangeven wat ze met de ranglijst van de afgebroken competitie willen. Wordt de ‘bevroren’ eindstand meegeteld voor de uitkering van de FOX Sports-miljoenen, of toch niet? Twee weken later volgt waarschijnlijk de besluitvorming in de eredivisie, waar met belangstelling naar de uitkomst op het tweede niveau van Nederland wordt gekeken.

  1. Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisakkoord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisak­koord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Mohamed Ihattaren heeft in een vlog van Youtuber Brahim Lakhal gereageerd op het onlangs gesloten salarisakkoord bij PSV. De hele spelersgroep moet het de komende periode met minder loon doen. ,,Ik wil zo snel mogelijk weer voetballen met fans. Als dat ten koste gaat van een beetje salaris, dan ga ik daar zeker mee akkoord. Mij maakt het niet zoveel uit”, zo gaf de 18-jarige middenvelder aan.