Florida-blog (6): Het charisma van Geffenaar Ruud van Nistelrooij

Soms onderstreept een samenzijn in het buitenland weer eens wat er bij PSV allemaal in de trainersvloot zit. Ga met Phillip Cocu naar iedere willekeurige Spaanse club, om maar wat te noemen, en het zal er snel wemelen van de camera's en kladblokken. Voor Geffenaar Ruud van Nistelrooij geldt wereldwijd op veel plekken exact hetzelfde. 

In een congreszaal waar een complete huishoudbeurs gehouden had kunnen worden, trapte de organisatie achter de Florida Cup vandaag het toernooi in Zuidoost-Amerika af. In de ruimte met opvallend paars-wit tapijt hadden honderden journalisten en tientallen vertegenwoordigers van de deelnemende clubs hun intrek genomen. Mensen uit onder anderen Ecuador, Brazilië, Mexico, de Verenigde Staten, Colombia en Nederland zagen Van Nistelrooij in een panel de show stelen. 

Ambassadeur

Op De Herdgang valt het tussen het PSV-personeel niet altijd op, maar even werd duidelijk welke ambassadeur PSV met Ruud van Nistelrooij aan boord heeft. De 42-jarige Geffenaar vertegenwoordigde de club bij het officiële gedeelte en gaf antwoord op een vraag over bijvoorbeeld Hirving Lozano, die hij niet alleen als voetballer maar ook als mens enorm waardeert. Na dat officiële deel vlogen alle cameramannen en journalisten op Van Nistelrooij af. Uit welk land ze ook kwamen, ze wilden dolgraag voor hun tv-, internet-, radiostation of periodiek een quote van Van Nistelrooij. Hij maakte niet alleen indruk als voetballer, maar doet dat ook als spreker, terwijl hij echt niet het achterste van zijn tong hoeft te te laten zien. De charismatische PSV'er legde in alle rust uit dat de wedstrijden in de Florida Cup net als het trainingskamp van PSV een mooie en belangrijke kans zijn voor de jonge spelers van de club. En natuurlijk moet PSV bouwen aan de conditie voor de tweede seizoenshelft. 

Directie

De directie van PSV keek met een glimlach toe en was zeer te spreken over het optreden van de vroegere topschutter, die PSV ook nu weer een pak positieve publiciteit bezorgde. 

Volledig scherm
Ruud van Nistelrooij bij de presentatie van de Florida Cup © Rik Elfrink
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement