Gakpo kijkt na teleurstellende remise tegen Rosenborg vooruit: ‘Moeten zondag winnen’

VIDEOCody Gakpo kreeg na vier wedstrijden weer eens de kans in de basis bij PSV. Hij had geen moeite om zich te motiveren voor de wedstrijd tegen Rosenborg BK, waar niets meer op het spel stond. ,,Zeker niet. Je bent op voetbal gegaan omdat je het leuk vindt alles wil spelen. Ik ging er vol in.”

Gakpo maakte inderdaad een gretige indruk en ging voorop in de strijd bij PSV. De Eindhovenaar wilde zich ook maar wat graag laten zien. ,,Ik wil mijn kans pakken natuurlijk en doe gewoon mijn best.” Hij gaf ook nog een assist op Mohamed Ihattaren, die fraai en hard raak schoot. Dat was de 1-1 tegen Rosenborg, daar bleef het bij.

PSV verzuimde de wedstrijd in de tweede helft te beslissen. ,,Ik denk dat we na de gelijkmaker ook tot meer kansen kwamen en dreigender waren. Dan moeten we eigenlijk gewoon scoren en die wedstrijd winnen. Dat is helaas niet gelukt”, stelde Gakpo. En dus pakte Rosenborg het eerste punt in deze Europa League-campagne. 

Doorpakken

De Eindhovense aanvaller keek verder ook al vooruit naar de belangrijke competitiewedstrijd tegen Feyenoord komende zondag. ,,We hebben het in de competitie weer te pakken en moeten daar doorpakken. Wij moeten gewoon winnen daar”, benadrukte Gakpo. 

Volledig scherm
Cody Gakpo ging voorop in de strijd tegen Rosenborg BK. © BSR Agency