Gakpo over briefje en invalbeurt tegen Ajax: ‘Het heeft goed uitgepakt’

VideoVlak nadat Oliver Boscagli en Cody Gakpo het veld inkwamen bij PSV, ging er een briefje rond met tactische instructies. Eén minuut later lag de bal erin. Wat er op het briefje stond? ,,Dat weet ik niet meer, helemaal vergeten”, zegt Gakpo met een grijns. Dan, serieuzer: ,,Het heeft goed uitgepakt.”

Gakpo ging in de punt van de aanval spelen en Donyell Malen ging net als Steven Bergwijn wat meer in zijn rug spelen. Met hun snelheid zouden zij de Ajax-verdediging dan kunnen verrassen. Precies zo'n moment leidde tot de 1-1, Gakpo gaf een steekpass op Malen en die rondde het beheerst af. ,,Ik ging wat dieper spelen en Malen iets naar achter, zo probeerden we meer te creëren. Dat leverde uiteindelijk een kans en een goal op”, zegt Gakpo. 

Of Gakpo met de uitslag kon leven? ,,Je komt achter en je pakt alsnog een punt. Daar kan je mee leven, al willen we die wedstrijd natuurlijk het liefste winnen.” Toch had hij er vooraf niet voor getekend. ,,Natuurlijk niet, je wil winnen.” Over zijn invalbeurt kon de Eindhovenaar wel content zijn. ,,Ik kan denk ik wel tevreden terugkijken, maar je wil natuurlijk winnen.”

Volledig scherm
Cody Gakpo gaf de assist op het doelpunt van Donyell Malen. © BSR Agency
  1. PSV schiet op korte termijn niets op met het wegsturen van de directie
    PREMIUM
    ANALYSE

    PSV schiet op korte termijn niets op met het wegsturen van de directie

    Het is ongekend onrustig bij PSV. Een zondag met on-Eindhovense taferelen zal deze week nog een tijd nadreunen in het Philips Stadion. Door de verslechterde resultaten en het eerdere ontslag van clubicoon en trainer Mark van Bommel is de druk op de directie van PSV nóg groter geworden. Supporters riepen in en na het thuisduel met FC Twente opnieuw om het vertrek van technisch manager John de Jong en ook algemeen directeur Toon Gerbrands moest er weer aan geloven.