Volledig scherm
Een still uit een van de filmpjes die na het incident op Youtube verschenen

Gerbrands niet bang na 'Nee' in muntjesgooiers-zaak

EINDHOVEN - Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV vreest niet voor gevolgen voor PSV of hemzelf nu PSV weigert om namen uit te leveren aan de Spaanse justitie in de kwestie rond de muntjesgooiers.

,,Wat er met met mij zou kunnen gebeuren? Dat weet ik oprecht niet. Als ik straks bij de grens in Spanje ondervraagd moet worden, dan moet dat maar. Voor ons heeft dit niks meer met een juridisch verhaal te maken, maar is het een principe-zaak geworden", aldus de directeur. ,,Bij PSV hebben we werkelijk alles gedaan wat we moesten doen en we zijn klaar met deze kwestie."

Gerbrands vindt dat de geloofwaardigheid van PSV op het spel staat. ,,Manchester City speelde in mei in Madrid (tegen Real, red.) en daarbij vonden dezelfde taferelen plaats. Nu het balletje voor PSV weer naar Atlético is gerold, komt er bij ons wel zo'n verzoek binnen."

Reacties
Onder anderen premier Rutte boog zich in maart over de zaak en had contact met zijn Spaanse ambtgenoot Mariano Rojay. De Turkse president Erdogan reageerde in maart furieus en PSV besprak de zaak met onder anderen de ministers Van der Steur (Justitie en Veiligheid) en Dijsselbloem (Financiën), maar hoorde nooit meer iets.

Bedelaars
In de zaak rond de muntjesgooiers wierpen PSV-fans in Madrid geld naar bedelaars, voor het merendeel oudere vrouwen, en ze lieten hen voor een paar grijpstuivers kunstjes doen. Beelden hiervan gingen de hele wereld over en verzooraakten enorm veel ophef.

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (31%)
  • Nee (19%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (51%)
829 stemmen