Volledig scherm
© Menno Boon

Guardado opnieuw geblesseerd rondom interlandperiode en weken 'out'

EINDHOVEN - Voor de zesde keer sinds zijn komst naar PSV is Andrés Guardado geblesseerd geraakt rondom of tijdens een interlandperiode. Na een half uur viel hij uit met een hamstringblessure in een duel met de Verenigde Staten. Hij is waarschijnlijk drie of vier weken uit de roulatie.

Guardado (30) zag zijn team daarna met 1-2 verliezen. Héctor Moreno speelde de wedstrijd wel uit. Guardado loopt keer op keer tegen zijn fysieke grenzen aan tijdens of rondom interlandperiodes. Voor het merendeel is bij de kwetsuren sprake van spierklachten. Afgelopen zomer wilde hij ook nog de Olympische Spelen met Mexico afwerken, maar daarvoor bood PSV hem geen ruimte. Zelf gaf hij in Mexico aan ongeveer 3 tot 4 weken 'eraf' te liggen. Meestal schat de Mexicaan dat uitstekend in.

De Eindhovenaren hebben een meer dan serieus probleem nu Guardado uitgeschakeld is. Jorrit Hendrix is ook geblesseerd en het enige volwaardige alternatief op de positie van de Mexicaan. Daniel Schwaab kan eventueel ook op die plek spelen, maar is gehaald als verdediger. Een optreden van Siem de Jong op '6', eerder dit seizoen, verliep allesbehalve gelukkig. PSV zou ervoor kunnen kiezen nu met Schwaab verder te gaan of het systeem om te gooien en met een '10' te gaan spelen. Ook zou de club een jeugdspeler (Rigo, Rosario) kunnen inschuiven.

Volledig scherm
Andrés Guardado valt Luuk de Jong in de armen na zijn goal tegen Wolfsburg. © Pro Shots

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (31%)
  • Nee (19%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (51%)
829 stemmen