‘Gutíerrez is eigenlijk de speler die dit elftal soms mist’

VIDEOOver het onoverbrugbare verschil in doelsaldo wordt in Eindhoven al lang niet meer gesproken. Vier keer winnen, zo luidde het devies voorafgaand aan PSV - ADO Den Haag. Het werd een simpele 3-1 zege en daarmee deed de ploeg van Mark van Bommel wat het moest doen. PSV-watcher Rik Elfrink vond dat PSV zich te laat beloonde. ,,Het duurde te lang voordat het krachtsverschil duidelijk werd in de score.”

In de eerste seizoenshelft werd het in Den Haag maar liefst 0-7 voor PSV. ,,Het is geen fase meer waarin PSV wedstrijden zomaar met 8- of 9-0 wint. Dat is eigenlijk al sinds de winterstop. Het was een prima overwinning voor PSV, maar het was niet genoeg om nog iets aan dat doelsaldoverschil te doen. Dat gaat gewoon niet meer lukken, maar dat was na vorige week al duidelijk.”

Na rust schreeuwde het PSV-publiek om Érick Gutíerrez. Mit diverse nummers waarin de naam van de Mexicaan verwerkt was, maakte ze kenbaar dat het tijd was voor de miljoenenaankoop. Een kwartier voor tijd kwam Guti binnen de lijnen. ,,Aan de bal brengt hij PSV gewoon iets extra's. Dat zie je gewoon. Zeker in fases waarin er wat meer ruimte is", aldus Elfrink. ,,Hij is eigenlijk de speler die dit elftal soms mist.”

Volledig scherm
‘Guti’ in actie tijdens PSV - ADO Den Haag. © BSR Agency