Volledig scherm
Guti. © ANP Sport
3
EINDE
1
  • Steven Berghuis 19' 34' 64'
  • Gastón Pereiro 84'

Hattrick Berghuis vergroot crisis dolend PSV

NabeschouwingPSV is opnieuw flink onderuit gegaan in een uitwedstrijd. Zondagmiddag was Feyenoord met 3-1 te sterk. Door de nieuwe nederlaag heeft PSV halverwege het seizoen al 20 (!) punten verspeeld in de eredivisie.

PSV begon aardig in De Kuip, maar door geschutter in de defensie gaf de ploeg van Mark van Bommel Feyenoord de kans om in de wedstrijd te komen. Sterker: Feyenoord ging zelfs met een 2-0 voorsprong rusten tegen PSV, waar Olivier Boscagli en Érick Gutiérrez opnieuw een basisplaats hadden. Michal Sadilek en Ryan Thomas zaten niet bij de wedstrijdselectie.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord - PSV

Halve omhaal

Met die ploeg zette PSV er meteen vol druk op in De Kuip, Feyenoord kwam er voetballend ook niet uit. Donyell Malen was met een halve omhaal dicht bij de 0-1 en even later was er een vrije schietkans voor Steven Bergwijn, maar hij schoot hoog over. Wat dat betreft was Feyenoord slagvaardiger voor de goal. In de 19de minuut speelde Luis Sinisterra eerst Daniel Schwaab zoek en gaf hij een voorzet op Berghuis, die op zijn beurt Boscagli weer aftroefde en de bal al vallend raak knikte. Een fout van de Franse verdediger, die Berghuis kwijt was.

Volledig scherm
Steven Bergwijn. © BSR Agency

Ook na die goal had PSV meer balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden. Feyenoord kwam er af en toe gevaarlijk uit en kreeg in de 33ste minuut een strafschop nadat Denzel Dumfries in de fout ging en Sinisterra onderuit trok. Berghuis maakte geen fout en schoot Feyenoord op 2-0. Uitgerekend hij, de speler die Van Bommel in de zomer graag naar PSV wilde halen.

Blessure Malen

Na rust kreeg PSV direct twee kansen om te scoren, maar de bal ging er opnieuw niet in. Het ging van kwaad tot erger, want Malen viel vlak na rust ook nog uit met een knieblessure. En daarna kreeg Feyenoord nóg een strafschop, nu omdat Nick Viergever de bal tegen zijn arm kreeg na een schot van Berghuis. Een discutabele penalty, de PSV-verdediger hield zijn arm tegen zijn lichaam aan, maar Bas Nijhuis legde de bal op de stip. Berghuis maakte er 3-0 van.

De wedstrijd was door die goal wel gespeeld, Nicolai Jorgensen had het leed nog verder kunnen vergroten, maar hij was niet bepaald scherp voor het doel. Gastón Pereiro deed in de slotfase met een fraaie stift nog wel iets terug, maar daar bleef het bij. En dus ging PSV opnieuw onderuit in een uitwedstrijd, de laatste uitzege dateert van 3 oktober (Rosenborg).