Volledig scherm
Huub Stevens kroop vorig seizoen nog een keer op de bank bij Schalke 04, om de club uit Gelsenkirchen uit de brand te helpen. © BSR Agency

Huub Stevens: ‘Goed dat Mark van Bommel de tijd krijgt om weer uit deze situatie te komen'

PSV-coach Mark van Bommel maakt momenteel in Eindhoven zijn eerste zware crisis als beginnende trainer mee.

Een van zijn voorgangers Huub Stevens (65) vindt dat de clubicoon de kans verdient om er met de club ook weer uit te komen. ,,PSV heeft jonge trainers aangesteld en daarmee weet je van tevoren dat er fouten gemaakt kunnen worden”, zegt een van de meest succesvolle Nederlandse trainers in het buitenland ooit.

,,Van teleurstellingen en fouten leer je het meest. En dat moet ook. De club moet in deze interlandperiode proberen de rijen gesloten houden en de zaak weer op de rit zien te krijgen. Logisch dat Van Bommel nu even de tijd wordt gegund, al zijn er natuurlijk wel zware klappen gevallen. Dat valt niet te ontkennen.”

De gepokt en gemazelde Stevens kroop zelf vorig seizoen nog een keer op de bank bij Schalke 04, om de club uit de brand te helpen. Hij is inmiddels toezichthouder bij de Duitse club, waar hij als coach naam en faam maakte. In Eindhoven bereikte Stevens als speler de absolute top, maar verging het hem gek genoeg minder als trainer. Op een revanche aast hij niet en ook op andere banen aast hij absoluut niet. ,,Nee, nee, nee”, zegt hij. ,,Het is heerlijk om even uit de tunnel te zijn en gewoon een keer rustig op de tribune te zitten.” Zondag zat hij op uitnodiging van een sponsor van Willem II bij de wedstrijd tussen de Tilburgers en PSV. ,,Het is ook wel eens fijn om af en toe met andere mensen te kunnen praten onder een wedstrijd. Normaal kon dat nooit. Ik blijf naar wedstrijden gaan en waarschijnlijk ook vaak, omdat ik een liefhebber van het spel blijf.”