Mohamed Ihattaren bij de training van PSV.
Volledig scherm
Mohamed Ihattaren bij de training van PSV. © BSR Agency

Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisakkoord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

Mohamed Ihattaren heeft in een vlog van Youtuber Brahim Lakhal gereageerd op het onlangs gesloten salarisakkoord bij PSV. De hele spelersgroep moet het de komende periode met minder loon doen. ,,Ik wil zo snel mogelijk weer voetballen met fans. Als dat ten koste gaat van een beetje salaris, dan ga ik daar zeker mee akkoord. Mij maakt het niet zoveel uit”, zo gaf de 18-jarige middenvelder aan.

Ihattaren praat in de vlog over zijn voetbalcarrière en vertelt bijvoorbeeld dat hij per se op zijn zestiende wilde debuteren in PSV 1. Hij geeft ook aan hoe belangrijk zijn moeder voor hem is. ,,Als je mij ziet, zie je mijn moeder naast me. Het maakt me niet uit waar ik woon, waar ik speel. Ik moet in de avond ook altijd mijn telefoon inleveren beneden bij mijn moeder. Die is bij haar.” Het helpt hem bij het verkrijgen van een goede nachtrust. ,,Er mogen geen computers en tv in mijn kamer staan. Dat mag niet. Bij uitwedstrijden heb ik hem natuurlijk wel gewoon bij me.”

Trots

De PSV'er spreekt eveneens over zijn vorig jaar overleden vader. ,,Hij was altijd eerder bij het stadion dan de spelersbus. Altijd als eerste. Hij was heel trots, natuurlijk. De laatste periode was heel moeilijk. Steeds na wedstrijden en trainingen terugrijden, was een zware tijd. We hebben goede gesprekken gehad en dat zal ik nooit vergeten.”

Hij gaat ook nog in op de discussie over de aankoop van een auto, waar onlangs op Instagram een foto van verscheen. Trainer Gertjan Verbeek was kritisch op hem. ,,Dat doe ik niet om patserig over te komen. Ik heb er altijd hard voor gewerkt. Ik hou van auto's. Het was een droom van mij, om dat te mogen rijden. Ik heb positieve en negatieve reacties gekregen. Dat is bij elke beslissing zo. Het boeit me vrij weinig wat Gertjan Verbeek zegt. Hij had het wel anders en beter kunnen verwoorden.”