In Haugesund woont één PSV-fan: Gunnar Johan Sortland

videoOngelooflijk maar waar, er woont een diehard PSV-fan in het Noorse stadje Haugesund, waar PSV donderdagavond in Europees verband gaat voetballen. Voor Gunnar Johan Sortland (32)  was het echter geen onverdeeld genoegen dat zijn club (PSV) naar zijn stad (Haugesund) kwam. ,,Ik had veel liever gezien dat ze door waren gegaan in de Champions League.”

Sinds Sortland op zijn zeventiende samenvattingen van de Nederlandse eredivisie zag, is hij verknocht aan PSV. ,,Spelers als Rommedahl en Vennegoor deden toen mee. De sfeer in het stadion leek me ook prachtig en de connectie met Philips vond ik ook heel interessant.” Inmiddels is hij vier keer zelf aanwezig geweest bij een wedstrijd in het Philips Stadion. ,,Mijn eerste keer was de jubileumwedstrijd bij 100 jaar PSV, tegen Cambuur Leeuwarden. Jammer genoeg bleef het toen 0-0.”

Sortland verzamelt PSV-shirts. Hij heeft er al zo'n dertig. ,,In Noorwegen heb ik niet echt een favoriete club. Ik ga weleens met vrienden mee naar een wedstrijd van Haugesund, maar mijn club is toch echt PSV. Of ik ga juichen als ze scoren morgenavond? Uhm, ik denk heel voorzichtig...”

Volledig scherm
Noorse PSV-fan Gunnar Johan Sortland © ED