Joël Piroe in actie tijdens het duel met Almere City.
Volledig scherm
Joël Piroe in actie tijdens het duel met Almere City. © BSR Agency

Jong PSV komt knap terug in Almere, maar verliest toch

Jong PSV verloor vrijdagavond in Almere het tweede duel van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De beloftenploeg van Peter Uneken ging met 3-2 onderuit, nadat het er eerst op leek dat Jong PSV onder de voet zou worden gelopen.

Almere City FC kwam al binnen twaalf minuten op een 2-0 voorsprong. Eerst tastte keeper Youri Roulaux bij een indraaiende voorzet uit een vrije trap mis en was het Radinio Balker die de eerste treffer kon maken. Daarna kon Roulaux de 2-0 van Youri Loen niet voorkomen, maar viel hem weinig te verwijten. Een schitterende vrije trap belandde achter de Waalrese goalie.

Jong PSV kwam amper bij de goal van het team uit Flevoland en leek op weg naar een flinke afstraffing. Halverwege de eerste helft kregen de Eindhovenaren wat meer grip op de wedstrijd en was het niet langer eenrichtingsverkeer. Net na rust viel vrijwel uit het niets een goal omdat Joël Piroe een vrije trap van een meter of dertig afstand raak schoot. De bal glipte door de handen van keeper Joshua Smits, die kort daarna ook een goal van Amar Catic moest toestaan. Hij scoorde fraai en Jong PSV kreeg daarna zelfs nog een kans op de 2-3 via Robin Schoonbrood. De thuisploeg was ook meerdere malen gevaarlijk en wist uiteindelijk via Thomas Verheydt te scoren. Hij kopte Almere City FC naar de zege, omdat hij niet werd aangepakt door de defensie van Jong PSV.

Piroe speelde maar zestig minuten mee bij Jong PSV en werd daarna gewisseld, omdat hij stand-by moet blijven voor de A-selectie. De aanvaller staat in de belangstelling van Sparta en een huurtransfer zou volgende week rond kunnen komen als alle partijen elkaar vinden.