Noni Madueke in actie voor Jong PSV.
Volledig scherm
Noni Madueke in actie voor Jong PSV. © BSR Agency

Jong PSV sprokkelt niet meer dan een puntje tegen TOP Oss

Jong PSV heeft de thuiswedstrijd tegen TOP Oss niet met een overwinning af weten te sluiten. De ploeg liep door een gelijkspel (1-1) wel iets uit op de staartploegen in de Keuken Kampioen Divisie, maar het gaatje blijft klein. Noni Madueke zorgde via een penalty voor de Eindhovense goal, terwijl Philippe Rommens fraai tegen wist te scoren uit een vrije trap. 

Voor rust waren er weinig doelpogingen en was een strafschop voor Madueke een van de weinige gelegenheden voor Jong PSV om te scoren. Ook Yorbe Vertessen schoot nog een keer op goal, maar zijn inzet belandde in het zijnet. Jong PSV had moeite om in de verdediging van TOP openingen te vinden en ook andersom waren er weinig mogelijkheden voor de Ossenaren. Na rust greep TOP een kwartier het initiatief en dat leidde tot de gelijkmaker. Jong PSV gaf te makkelijk twee vrije trappen weg, waardoor er mooie schietkansen voor stilist Philippe Rommens kwamen. Hij verschalkte keeper Yanick van Osch vanaf een meter of achttien knap. 

Jong PSV kwam daarna wel weer beter in de wedstrijd, maar kreeg niet veel grote kansen. Invaller Mees Kreekels was het dichtst van allemaal bij een goal, maar schoot bij een corner naast de goal. Kort voor tijd had Vertessen nog een aardige schietkans, maar was keeper Damien Perquis op zijn post. 

Door het gelijkspel tegen TOP blijft Jong PSV op plek zestien in de eerste divisie staan en TOP zeventiende. 

Opstelling Jong PSV: Van Osch; Sambo, Teze (76. Kreekels), Soulas, Gloster; Schoonbrood, Ngonge, Kjolo; Madueke (76. Catic), Vertessen, Sidibe