Volledig scherm
Jorrit Hendrix, blij na een goal van PSV. © Pim Ras Fotografie

Jorrit Hendrix is vijf jaar na zijn debuut een gelouterde prof

In Bangkok maakte Jorrit Hendrix precies vijf jaar geleden zijn debuut voor PSV. Hij kreeg speeltijd van Dick Advocaat, die toen al zag dat de junior het ver zou gaan schoppen.

De tijd lijkt omgevlogen, hoewel een half decennium in de voetballerij geldt als een eeuw. Het talentvolle 17-jarige jongetje dat maandag precies vijf jaar terug in Thailand zijn debuut maakte voor PSV, is een hardwerkende man en belangrijke pion geworden bij de Eindhovenaren. Jorrit Hendrix, al 14 jaar PSV'er, bereidt zich in Florida met PSV voor op het verdedigen van de koppositie in de tweede seizoenshelft. Een nieuwe titel is het grote doel voor nu. ,,We moeten beseffen wat er elke wedstrijd gevraagd wordt en dat we dat ook echt moeten brengen en dan staan we hopelijk eind dit seizoen opnieuw met de schaal in handen."

Gelouterd

Het zijn teksten die horen bij een gelouterde prof en zo mag Hendrix ondertussen wel worden getypeerd. Hij is de enige speler die een handvol seizoenen geleden al met PSV mee was naar Azië en nu ook in Florida actief is. Alleen Jürgen Locadia zit van die ploeg nog bij de A-selectie, maar is nog geblesseerd. Zelf vindt hij de term 'routinier' overigens zeker nog niet van toepassing, omdat hij nog veel leerpunten ziet. ,,Het is logisch dat je status een beetje verandert, nadat je al aardig wat (ruim boven de 100, red.) wedstrijden voor PSV hebt gespeeld. Ik ben wel dezelfde persoon gebleven, maar neem veel meer bagage mee. De jonge jongens die er nu bij komen, hebben in de jeugdopleiding precies dezelfde weg bewandeld als ik. Ze moeten het zelf doen en ik probeer ze wel wat te helpen en corrigeren."

Band

Zonder het zelf te zeggen lijkt Hendrix in de toekomst de man die de aanvoerdersband bij PSV zou kunnen dragen. ,,Het gaat niet zozeer om goals en assists en ik hoef mijn spel ook niet te veranderen. Ik wil verantwoordelijkheid dragen in het veld en dat mensen op mij terug kunnen vallen. Ik wil nooit verzaken, bezig zijn met het team en de organisatie bewaken."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement