Luuk de Jong: 'Het is afwachten, maar ik weet wat ik hier bij PSV heb'

VideoIn de eerste oefenwedstrijd van het seizoen was het alweer raak voor Luuk de Jong. Bij de 5-3 nederlaag van PSV tegen Anderlecht vond hij - bijna traditiegetrouw - met het hoofd het net. ,,Altijd lekker om te scoren, maar als team wil je die wedstrijd winnen", vond de spits, die net als alle andere PSV'ers maar een helft speelde. ,,Het is de eerste oefenwedstrijd en dan draait het om andere zaken als bijvoorbeeld fit worden, maar dan nog wil je altijd winnen."

De Jong speelt nog altijd in Eindhoven, ondanks alle geruchten en contacten van afgelopen jaar. ,,Er is wel interesse en er lopen wat dingetjes, maar er is nu niks concreet", zegt hij erover. ,,Ik sta open voor iets wat bij me past, maar op dit moment zit ik bij PSV en heb ik het naar mijn zin. Het is afwachten wat er gebeurt. Ik voel wel het vertrouwen bij de club en heb ook al met de nieuwe trainer (Mark van Bommel, red.) gesproken. Ik zal een keuze moeten maken en sta open voor iets nieuws, maar ik weet ook wat ik hier heb." Zou hij weer aanvoerder willen zijn? ,,Daar hebben we het nog niet over gehad. Het is afwachten en ik zal er geen nee tegen zeggen, maar dat is natuurlijk aan de trainer."

Champions League

PSV werkt toe naar de start van het seizoen, met de strijd om de Johan Cruijff Schaal, de eerste eredivisieduels en natuurlijk de Champions League-kwalificatie. ,,Dat wordt sowieso een hele belangrijke wedstrijd", weet hij. ,,We weten zeker dat we al Europees voetbal hebben en gaan er alles aan doen om het hoogste te bereiken. Voor de club is het goed voor de inkomsten en ook als speler wil je het hoogste. Ik heb het bij PSV al eens meegemaakt om in de volgende ronde van de Champions League te staan en het gaf een geweldig gevoel. De sfeer in het stadion, daar doe je het voor. Ik ga dat ook proberen over te dragen op de jongens, zodat ze weten waar ze het voor doen."

Volledig scherm
Luuk de Jong en Derrick Luckassen. © Pro Shots