Volledig scherm
Olivier Boscagli in actie voor OGC Nice. © OGC Nice

Met Boscagli dicht PSV het laatste gaatje in de selectie, die kwalitatief nog beter kan

Als PSV er deze week in slaagt om prooi Olivier Boscagli (21) definitief in te lijven, is het laatste gaatje in de A-selectie in principe gedicht. Op dit moment was er nog geen tweede linksback voorhanden, waardoor trainer Mark van Bommel op trainingen en bij oefenduels een beroep moest doen op enkele onervaren Jong PSV'ers. 

Zij (Steven Theunissen en Justin de Haas) hebben het naar vermogen ingevuld, maar zijn op dit moment nog niet klaar voor een prominente rol in het eerste elftal. Vandaar dat PSV op de achtergrond al wat langer bezig was om naast Toni Lato (voor een jaar gehuurd van Valencia) nóg een back in te lijven, die eventueel ook nog aan de linkerkant als centrale verdediger uit de voeten kan. Boscagli speelde bij toeval vorige week met zijn huidige club OGC Nice tegen PSV, dat hem al kent van bijvoorbeeld jeugdinterlands. 

PSV schreeuwt zeker niet van de daken dat hij in beeld is, omdat een andere club (naar verluidt Saint-Étienne) hem ook graag wil inlijven. Hij moet ruim anderhalf miljoen euro kosten (met wat bonussen mogelijk), is de verwachting. Saint-Étienne was volgens Franse media al persoonlijk rond met Boscagli, maar kwam er (nog) niet uit met zijn huidige club OGC Nice. 

Hart van de defensie

Volledig scherm
Naar verwachting zal Van Bommel Jordan Teze bij de A-selectie houden. © BSR Agency

Voor het hart van de defensie heeft PSV nu met Nick Viergever, Trent Sainsbury en Derrick Luckassen drie spelers aan boord, waarbij Jordan Teze ook nog rechts centraal in de defensie kan spelen. Naar verwachting zal Van Bommel dit jonge talent (en ook de aanvallers Joël Piroe en Zakaria Aboukhlal) bij de A-selectie houden. Teze en Aboukhlal maakten inmiddels hun officiële debuut voor PSV 1. Piroe moet daar nog even op wachten, maar heeft in oefenduels ook aangetoond dat hij in de A-selectie een rol kan vervullen. 

Als Boscagli aansluit, is PSV zeker nog niet klaar in deze transferzomer. De gaten in de selectie zijn dan weliswaar gedicht, maar kwalitatief wil PSV zich nog altijd versterken en bovendien zijn vervangingsinvesteringen zeker denkbaar. Gaan Hirving Lozano en Steven Bergwijn bijvoorbeeld weg, dan komt er zeker nog een speler bij (Steven Berghuis is een optie). Daarnaast krijgt een aantal spelers uit de huidige selectie de kans om een transfer te realiseren (bijvoorbeeld Bart Ramselaar, Luuk Koopmans en ook Gastón Pereiro). 

Versterking

PSV wil zich centraal in de defensie nog altijd versterken en wil dat doen met iemand die op papier substantieel beter is dan de spelers die de huidige bemanning vormen. Lukt dat niet, dan heeft een transfer niet zoveel zin. Gezien de spelerscategorie waar PSV op mikt, gaat het om zeer dure en ook ingewikkelde koopprocessen met veel concurrentie. De andere clubs die daarbij betrokken zijn, hebben weinig te maken met het feit dat PSV haast heeft vanwege de naderende Champions League-kwalificatie. PSV heeft een totaal andere wedstrijdkalender heeft dan de andere clubs, die in de meeste gevallen pas net aan hun voorbereiding zijn begonnen.