Volledig scherm
PREMIUM
Mohammed Ihattaren in actie tegen Barcelona in de Youth League. © Thomas Bakker/pro shots

Met Ihattaren beschikt PSV over toptalent

In zijn negende seizoen bij PSV staat Mohammed Ihattaren (16) steeds meer in de schijnwerpers. Het talent trainde gisteren voor het eerst mee bij PSV 1.

Kapitaalkrachtige buitenlandse clubs joegen tot begin dit jaar als hongerige wolven op Mohammed Ihattaren (16). Het talent van PSV maakte met zijn handelingssnelheid en surplus aan techniek zoveel indruk dat hij voor meer dan de Balkenende-norm in Engeland had kunnen spelen. Zijn naam stond rond de vorige jaarwisseling hoog op het lijstje van voormalig technisch manager Marcel Brands. In maart slaagde de voetbalbaas in zijn opzet om de felbegeerde handtekening van de wettelijke vertegenwoordiger onder een driejarig PSV-contract te krijgen.

 1. Van bijna niets naar bijna alles voor Pablo Rosario: ‘Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen’
  PREMIUM
  Champions League

  Van bijna niets naar bijna alles voor Pablo Rosario: ‘Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen’

  Wat een seizoen is het voor Pablo Rosario. Met 77 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en drie basisplaatsen in de eredivisie op zak begon hij in juni aan het nieuwe voetbaljaar bij PSV. Zonder druk of een hoog verwachtings patroon liet hij zich tussen de Zwitserse Alpen gelden bij het trainingskamp van zijn club. Vijf maanden later is de middenvelder international en vanavond speelt de 21-jarige Amsterdammer zijn zesde en voorlopig laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. ,,Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen”, benadrukte hij gisteren in Italië.
 2. PSV is de productiefste ploeg van heel Europa

  PSV is de productief­ste ploeg van heel Europa

  PSV is op dit moment de meest productieve ploeg van heel Europa. Na vijftien speelrondes in de eredivsie heeft de ploeg van Mark van Bommel 53 keer gescoord. Dat is weliswaar net zoveel als Young Boys in Zwitserland, maar die ploeg was al 17 keer in competitieverband actief. Ook Rode Ster Belgrado kwam in Servië tot 53 goals, in 20 competitieduels. Maribor kwam in Slovenië tot 55 treffers, maar had daar 19 duels voor nodig. Het gemiddelde ligt dus onder de 3 goals per duel.