Volledig scherm
PREMIUM
De teamfoto van PSV Eindhoven. © Thomas Bakker

Nieuwe sterren moeten opstaan bij PSV

Landskampioen PSV jaagt vanavond weer op de koppositie van de eredivisie. Dat doet het in een andere samenstelling, met nieuwe spelers, een nieuwe technische baas, andere coaches en een nieuw boegbeeld bij de jeugdopleiding. Enkele kanttekeningen bij het nieuwe seizoen.

Nieuw, nieuw, nieuw, nieuw, nieuw, nieuw. Als een net gelanceerde single in de Nederlandse top-40 krijgt het sterk veranderde PSV vandaag de kans om de begeerde eerste plek op de ranglijst van de eredivisie weer te veroveren. Het kampioenschap, plaatsing voor de Champions League-groepsfase en ver komen in het bekertoernooi zijn ook dit seizoen de vertrouwde doelen. Het moet gebeuren in een andere samenstelling, met nieuwe spelers, een nieuwe technische baas, andere coaches die zich elke training verbaal volop laten gelden en een nieuw boegbeeld bij de jeugdopleiding. Een aantal kanttekeningen bij het nieuwe seizoen.

  1. Van bijna niets naar bijna alles voor Pablo Rosario: ‘Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen’
    PREMIUM
    Champions League

    Van bijna niets naar bijna alles voor Pablo Rosario: ‘Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen’

    Wat een seizoen is het voor Pablo Rosario. Met 77 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en drie basisplaatsen in de eredivisie op zak begon hij in juni aan het nieuwe voetbaljaar bij PSV. Zonder druk of een hoog verwachtings patroon liet hij zich tussen de Zwitserse Alpen gelden bij het trainingskamp van zijn club. Vijf maanden later is de middenvelder international en vanavond speelt de 21-jarige Amsterdammer zijn zesde en voorlopig laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. ,,Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen”, benadrukte hij gisteren in Italië.