Volledig scherm
© BSR Agency
2
EINDE
2
 • Ragnar Ache 28'
 • Mohamed Rayhi 58'
 • Michal Sadílek 56'
 • Cody Gakpo 90'+1'

Ontluisterend PSV komt met remise bij Sparta nog goed weg

PSV heeft voor de vierde keer op rij niet weten te winnen en raakt almaar dieper in de put. Door een 2-2 gelijkspel bij Sparta is de achterstand op Ajax in de competitie al opgelopen naar acht punten.

PSV ontsnapte al in de eerste helft aan een achterstand omdat Ragnar Ache de defensie van PSV met een loopactie in de luren legde en op de paal schoot. PSV kon daar niet veel tegenover stellen, al was de ploeg wel een paar keer gevaarlijk. Zo schoot Bruma bijvoorbeeld over, na een goede aanval via Érick Gutiérrez en Denzel Dumfries.

Toch was het Sparta dat op voorsprong kwam en nu was Ache wel trefzeker. Hij pakte de rebound van een inzet van Bryan Smeets. Jeroen Zoet kon zijn puntertje niet goed genoeg verwerken en wist al voordat Ache geschoten had hoe laat het was. PSV probeerde daarna vergeefs om Sparta te verontrusten en had een soort schijncontrole. De Eindhovenaren werden nauwelijks gevaarlijk tot de rust, waarin Gutiérrez wegens een blessure het toneel moest verlaten.

PSV kwam gedreven uit de kleedkamer en met een goal van Michal Sadílek zette de formatie van Mark van Bommel de ambities om met drie punten te vertrekken kracht bij. Sadílek scoorde in de kluts en kon daarna meteen douchen, om plaats te maken voor Kostas Mitroglou. Meteen schoot Mohamed Rayhi de Eindhovense hoop op een zege weer aan barrels, na een aanval via Smeets en Ache. De bal van Rayhi ging er via de korte hoek in bij Zoet.

Beide partijen kregen daarna nog de nodige kansen, waarbij Sparta verzuimde om de 3-1 te maken en PSV lang naliet om de gelijkmaker binnen te schieten. Bruma had die al op zijn schoen, maar schoot op de lat. De minuten verstreken daarna en pas in blessuretijd wist Cody Gakpo nog de 2-2 aan te tekenen voor PSV. In de slotseconde had Mohamed Ihattaren zelfs nog de 2-3 aan kunnen tekenen, maar hij schoot net over.

 1. Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV
  In memoriam

  Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV

  Hij was al vele jaren de allerbeste voetbalvriend van mister PSV, oftewel Willy van der Kuijlen. Voor scout en voetbaldier Klaas van Baalen (71) was de strijd om de punten en de zoektocht naar talent voor PSV na zijn familie het allerbelangrijkste in zijn leven. Afgelopen weekend overleed de Bosschenaar, nog altijd actief als PSV-jeugdscout, plotseling. Hij tobde al een tijdje met zijn gezondheid, maar leek uit het dal geklauterd.