‘Op een gegeven moment kun je niet anders dan de competitie stoppen’

VIDEOPSV-clubwatcher Rik Elfrink is altijd een voorstander geweest van het uitspelen van de competitie, maar ziet veel complicaties in de oplossing om het seizoen in de zomer te hervatten. ,,Op een gegeven moment kun je niet anders dan stoppen. Of er moet echt een geweldig plan komen.”

,,Als je kijkt naar de planning, de contracten die aflopen...er zitten zo veel haken en ogen aan voetballen na 1 juli. Een uitloop van een week of twee was misschien mogelijk geweest, maar met het doorschuiven naar augustus leg je ook zo veel druk op volgend seizoen.”

De meeste clubs zijn voor het beëindigen van de competitie, denkt Elfrink. ,,Overmars heeft het namens Ajax nu gezegd, maar ik denk dat binnen de meeste clubs het gevoel heerst dat stoppen het beste is. Ook bij PSV. Maar er waren afspraken tussen de clubs om in gezamenlijkheid naar buiten te treden en Overmars is daar tussendoor gefietst.”

Niet alleen de planning van de rest van het seizoen geeft te denken, ook of het ethisch wel verantwoord is om te voetballen. ,,De maatregelen gelden nu tot 28 april en de minister-president heeft gezegd: plan geen meivakantie. De maatregelen zullen gefaseerd worden teruggedraaid. Spelen zonder publiek zou een optie kunnen zijn, maar wat als een speler van een team besmet raakt? Moet je de competitie dan weer stilleggen? Het blijft heel erg lastig.”

Volledig scherm
© BSR Agency